top of page

Yin Yoga 

Yin yoga is geweldig op meerdere vlakken. Op een fysiek level helpt het je met soepeler zijn en mentaal met beter ontspannen en het ontdekken van je grenzen.

Fysiek

Bij de meeste vormen van yoga gebruik je je spieren om in de houding te komen of blijven. Deze stijlen zijn meer yang. Tijdens yin stimuleren we de diepere weefsels (fascia) in het lichaam door deze op te rekken. Dit stimuleert de energetische stromingen in het lichaam. De houdingen worden langer vastgehouden (3-5 minuten).  Je werkt dus niet met spieren maar je geeft juist je bindweefsel de ruimte. Dit bindweefsel zit als een soort spinneweb door je hele lijf heen en verbindt alle spieren, pezen en botten aan elkaar. Dit is vaak droog en kan stijf aanvoelen. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. Yin Yoga is geschikt voor iedereen, je hoeft er dan ook niet lenig voor te zijn of iets goed te kunnen. Elk lichaam is anders!

Mentaal

Yin is een meditatieve vorm van yoga. Een soort mindfulness met het lijf.  Doordat de houdingen langer duren heb je meer tijd om je grenzen te verkennen en eventueel te verleggen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, maar je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. 

Bekijk onderstaand de wekelijkse groepslessen!

Liever priveles of wil je mij inhuren? Dat kan! Neem contact op voor de tarieven.

Wekelijkse lessen: 

 

Maandag 16.15 uur 
Mindful Yin @ De Werkplek
​Slijperweg 12, Amsterdam Noord
Aanmelden via contactformulier ↓

Woensdag 9.00 uur 

Yin Yoga @ De Werkplek
Slijperweg 12, Amsterdam Noord
Aanmelden via contactformulier ↓

Dinsdag 20.30 uur
Yin Yoga @ Kensho Premium Fitness 
Czaar Peterstraat 22, Amsterdam
Aanmelden via Kensho

Fijn als je zelf een matje en dekentje meeneemt!

bottom of page